Erotuomarit - In Memoriam

Teuvo Vehmas (22.07.1944 – 14.5.2023)


Teuvo Vehmas syntyi Hämeenkyrössä ja asui nuoruutensa vuodet Tampereella. Vuonna 1972 Teuvo perheineen muutti Imatralle ja vuonna1993 Mikkeliin.

Jääkiekko kuului hyvin tärkeänä osana Teuvon elämään. Pelaajaura alkoi Tampereen KooVee:ssa vuonna 1958 jatkuen aina A-junioreihin asti.

Erotuomarina Teuvo tuomitsi 22 peliä mestaruussarjassa. Huomioitavaa on, että kyseessä oli "kahden tuomarin" -systeemi. Kaudella 1974-75 Teuvo vihelsi yhden pelin päätuomarina ja seitsemän peliä linjatuomarina.

Erotuomarikerhon puheenjohtajana Teuvo toimi sekä Imatralla että Mikkelissä. Lisäksi Teuvo toimi toimitsijan tehtävissä useiden vuosien ajan.

Teuvon tytär kertoo:
"Jäähalleissa isäni oli tuttu näky, sillä hän kävi katsomassa pelejä ahkeraan. Viimeiset vuodet isäni katsoi pelejä televisiosta omasta nojatuolistaan. Viimeisen viikkonsa aikana isäni odotteli MM-kisojen alkua. Ensimmäisenä kisapäivänä hän vielä jaksoi katsoa pelejä, mutta siihen se sitten jäi.

Viimeisimmällä käynnilläni pyysin hoitajaa laittamaan illalla Suomen pelin telkkarista, vaikka isäni ei enää oikein tajuissaan ollutkaan. Se kuvastanee jääkiekon tärkeyttä, kun tyttären viimeinen toive hoitajille on, että "huolehtikaat ettei isälläni ole kipuja ja laittakaa jääkiekkoa telkkarista kuulumaan.""

Teuvon muistoa kunnioittaen,

Erotuomarit Alumni