Laine, Aho & Puljujärvi – hyväntekeväisyysottelu tuo NHL-tähtiä Ouluun

18.5.2017 - MP
Laine, Aho & Puljujärvi – hyväntekeväisyysottelu tuo NHL-tähtiä Ouluun

Kuvateksti on tässä (Kuva: Valokuvaajan nimi)

Kärpät ja Liiga Alumni järjestävät hyväntekeväisyysottelun Oulussa 11.8.2017. Tapahtumassa Liiga Alumnin joukkue kohtaa Kärpät Alumnin. Paikalla ovat suomalaisen jääkiekon kirkkaimmat tähdet Patrik Laineen, Sebastian Ahon ja Jesse Puljujärven johdolla.

Kärpät Alumni ja Liiga Alumni kohtaavat ensin 2×20 minuutin mittaisessa ottelussa ja sen jälkeen NHL-tyylisessä taitokilpailussa. Molemmissa joukkueissa on nykyisiä NHL-pelaajia sisältäviä kentällisiä ja eri ikäryhmistä koostuvia alumnikentällisiä.

Tapahtuman tuotto menee kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen. Osa tuotosta käytetään Alumnin Tukisäätiön erillisen kriisirahaston perustamiseen. Rahastosta voidaan myöntää varoja entisten pelaajien peliuran jälkeisiin erilaisiin kriisitilanteisiin, kuten vakavan päihdeongelman ja muun terveysongelman hoitamiseen.

Pääosalla ottelun tuotosta perustetaan Alumnin Tukisäätiön erillinen Oulu-rahasto. Rahaston varoja voidaan käyttää vähävaraisten lasten ja nuorten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen. Jääkiekkoharrastuksen tukemisella pyritään ehkäisemään lasten ja nuorten syrjäytymistä. Vastaavanlainen rahasto on Alumnin Tukisäätiössä perustettuna jo neljälle liigapaikkakunnalle. Lisäksi Alumnin Tukisäätiössä on jo kolme muuta rahastoa nuorten jääkiekkoharrastuksen tukemiseen.

Tapahtuma pyritään järjestämään vuosittain ennen liigakauden alkamista. Ajankohta osuu jatkossakin kahdelle ensimmäiselle viikolle, ennen kuin NHL-pelaajat ovat lähteneet takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Ottelun jälkeen järjestetään tilaisuus, jossa on paikalla ottelussa pelanneita pelaajia. Tilaisuudessa muun muassa huutokaupataan pelissä käytetyjä paitoja ja mailoja. Hyväntekeväisyysottelun kokoonpanoista ja lipunmyynnistä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.