HIFK 1974 Mestarit Nordiksella!

15.2.2024 - H1MN
HIFK 1974 Mestarit Nordiksella!

HIFK 1974 MESTARIT

NORDIKSELLA


Tänä vuonna tulee tasan 50 vuotta siitä, kun HIFK voitti seurahistoriansa kolmannen Suomen mestaruuden. Vuoden 1974 mestaruusjoukkueen jäsenet olivat kunniavieraina keskiviikon HIFK-Ilves-ottelussa.

Kausi 1973-1974 muistetaan ennen kaikkea sarjan tasaisuudesta. HIFK:n mestaruus ratkesi toiseksi viimeisellä kierroksella Juha Rantasilan, Harri Linnonmaan sekä Esa Peltosen maalatessa Jokereita vastaan ja HIFK:n voittaessa lukemin 3–1.

Kolmannen mestaruusjoukkueen perusjalkana oli paljon kahden peräkkäisen mestaruusmiehistön pelimanneja. Kolmannen mestaruutensa valtasivat puolustuksen tukijalat Heikki Riihiranta ja Juha Rantasila sekä hyökkäyksen tehomiehet Juhani Boström, Kimmo Heino, Väinö Kolkka, Harri Linnonmaa, Matti Murto ja Jorma Rikala.

Muutenkin HIFK:n miehistö oli kokonaisuudessaan toimiva pakka. Maalivahti Stig Wetzell oli sarjan paras vahti. HIFK:n pisteykkösen Juha Rantasilan tehoja kuvaa puolestaan se, että hän oli sarjan tehotilastossa neljäs edellään vain kolme hyökkääjää. Lisäksi puolustuksessa hääri luunkova Lalli Partinen.

Hyökkäyksessä HIFK:lla oli todellinen tuhonyrkki. Matti Hagman voitti maalitilaston. Hänen vierellään pelasivat Juhani Tamminen ja Esa Peltonen.

MESTARUUSJOUKKUE 1973-1974

Stig Wetzell, Jorma Virtanen, Juha Rantasila, Heikki Riihiranta, Lalli Partinen, Jorma Immonen, Pentti Karlsson, Juhani Tamminen, Esa Peltonen, Matti Hagman, Matti Murto, Harri Linnonmaa, Väinö Kolkka, Jarmo Koivunen, Henry Saleva, Kimmo Heino, Timo Parkkonen, Jorma Rikala, Heikki Kojola, Juhani Boström, Ilkka Repo (huoltaja), Henrik Wahl (lääkäri), Göran Stubb (joukkueenjohtaja), Frank Moberg (rahastonhoitaja)

VALMENTAJAT

Seppo Liitsola ja Esko Rekomaa.

Kuvat: Riku Laukkanen