Upeita jääkiekkouria päätökseen!

20.6.2024 - KN
Upeita jääkiekkouria päätökseen!

Upeita jääkiekkouria päätökseen!

Haluamme kiittää upeita jääkiekkoilijoita, jotka ovat päättäneet lopettaa jääkiekkouransa kauden 2023-2024 päätteeksi.

Liiga Alumni toivottaa herrat Alumnin joukkoihin!

Saamiemme tietojen mukaan ainakin nämä seuraavat seitsemän kaveria eivät näy ensi kaudella liiga kaukaloissa. Toivottavasti kaikkien kroppa on lukuisten iskujen ja osumien jälkeenkin siinä kunnossa, että pääsisimme näkemään kyseisiä herroja mm. Liiga Alumnin hyväntekeväisyys tapahtumissa.
Liiga Alumni toivottaa tsemppiä jääkiekkouran jälkeiselle uralle!


Niko Hovinen
Jokerien kasvatti Hovinen pelasi 18.kautta ammattilaisena miesten tasolla. Suomessa " Pappi " torjui kiekkoja useammassa liiga seurassa kaudesta 2005-2006 eteenpäin. Uran aikana tuli tutuksi myös muiden maiden sarjat. DEL, EBEL, AHL, NLA, KHL ja SHL -katsojat saivat nauttia Hovisen pelastuksista. Kirkkaimpina muistoina Maailman mestaruus 2011, EBEL Mestaruus 2015 ja Suomen Mestaruus 2023.

Erik Riska
Jeppiksen taistelija pelasi lähes koko uransa Vaasassa ja Sportin riveissä. Nuorena miehenä pyörähdys Espoossa ja yksi liiga kausi Raumalla riittivät reissailuun. 11 Liiga kauden aikana tuli selväksi, että "Eki "on yksi Vaasan Sportin kaikkien aikojen pelaajista. Kulma painit ja maalin edusta kahakointi olivat "Ekin" suosikki alueita kaukalossa. Kaksi Mestiksen Mestaruus pyttyä koristavat takanreunusta.

Lauri Korpikoski
TPS:n kasvatti pelasi 19.kautta ammattilaisena miesten tasolla. Jo muutaman Liiga kauden jälkeen "Korppari" suuntasi Pohjois-Amerikkaan. Liukas ja luistelu voimainen laituri pelasi 609 NHL -ottelua ja 166 AHL-ottelua 12 .vuoden aikana ison veden takana. Käväisi poimimassa NLA-mestaruuden Zurich Lionssin riveissä. Useista loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt taistelija palasi kotikaupunkiinsa Turkuun. U20 MM-Pronssi ja Olympia Pronssi.

Jesse Joensuu
100kg luunkova jässikkä on Porin Ässien kasvatti. Liiga ura alkoi jo kaudella 2003-2004. Periksi antamaton taistelijan otteet huomattiin myös NHL:n toimesta. Islandersin varaus vuodelta 2006 pelasi Pohjois-Amerikassa 7.kauden ajan. Jesse kävi nostamassa seinille pelaajia myös Venäjän KHL:ssä ja Sveitsin NLA:ssa. Ässä kapteeni järjesteli vielä parin kauden verran mustelmia liigassa ja siirtyy nyt seuran muihin tehtäviin. Maailman Mestari 2011.

Petri Kontiola
S-Kiekko, Tappara ja maailmalle. Siinä "Konnan" uran alkutaipaleen reitti. 20v. ammattilaisena ja ensimmäiset liiga -ottelut kaudelta 2003. Chicago Blackhaws nappasi "Konnan" riveihinsä kaudelle 2007. Taitava syöttelijä ja pelin rakentaja viihtyi ulkomailla aina vuoteen 2018 asti. MM-kisojen ja Olympialaisten seuraajat saivat kuitenkin nauttia Kontiolan lukuisista upeista esiintymisistä Leijona paidassa. KHL-Kausien jälkeen Suomeen palannut "pistenikkari" päätti uransa komeaan mestaruuteen Tapparassa.

Jarkko Immonen

Savonlinnasta liikkeelle lähtenyt "Jake" luisteli ensi kertaa liigassa Ässien paidassa kaudella 2001. Siirryttyä Jyppiin verkko heilui siihen tahtiin, että
New Yorkissakin herättiin. Muutaman Pohjois-Amerikan kauden jälkeen "Jake" on paukutteli kovaa tulosta KHL:ssä, NLA:ssa ja tietysti Liigassa.
" Jake " tarjoili meille kaikille unohtumattomia elämyksi myös A-maajoukkueessa. Lukuisia mitaleja ja henkilökohtaisia palkintoja kahminut
pelimies päätti uransa Jukureissa. MM-Kultaa 2011, Mestaruudet Liigassa, KHL:ssä ja CHL:ssä loistavat muistoissa.

Risto Dufva

Mahtava kiekko persoona on enemmän tunnettu valmentajana kuin pelaajana. Napsi kiekkoja Jypin maalilla kaudella 1990 jonka jälkeen siirtyi valmennus hommiin. 33v. huippukiekkoa on hatun noston arvoinen suoritus. Liiga seuroista Jyp, Tappara, Kärpät, Jukurit, Lukko, ja Sport ovat saaneet nauttia sanavalmiin valmenta "gurun" opeista. Leijonissa "RD" vaikutti 11.kauden ajan. RD on tehnyt loistavaa työtä Suomi kiekon eteen. Kiitos RD !